Menüdoboz
Diavetítő
Naptár

WINDSURF    -    Hotel Club Agárd...           (Gárdony-Agárd, Üdülők u. 9.)

 

Közvetlen szomszédunk a SurfCore windsurf bázis / Our immediate neighbor is the SurfCore windsurf center (Gárdony-Agárd, Üdülők u. 11/a.):

A hotel parkja közvetlenül a partra nyílik és nagy gondozott füves teret ad a vitorlák szerelésére, elkerített tárolására. Éjszakára pedig zárt szörftároló is rendelkezésre áll. / The park of the hotel faces directly the surf beach and it offers a large lawn covered area for rigging and enclosed storing of the rigs. There is a closed equipment container for overnight storage:

 

A vízreszállást erre alkalmas úszó platform is segíti, de tervben van a már engedélyezett homokos lejáró kialakítása is. Az egyszerűbb megoldás a szintén rendelkezésre álló lépcső használata. / Launching is facilitated by a convenient floating platform but a sandy access way – already permitted – is now being planned. A simpler solution is the use of the stairs, also available.

  

A Hotel előtt elterülő széles szabadpart a Velencei-tó legnagyobb nyílt vízfelületéhez enged közvetlen hozzáférést. Ez Magyarország egyik legbiztosabb szeles helye. Több kilométer hosszú folyamatos menetek várják a sebességfüggőket. Közel van a tó leghullámosabb szakasza is. Az erős szélben magas hullámokat a Gárdony és Agárd közötti nagy nyílt vízfelület és az itt speciálisan kialakult hullámvisszaverő partszakasz is gerjeszt. / The spacious free beach lying in front of the Hotel yields direct access to the greatest open water surface of Lake Velencei. This is one of the windiest spots in Hungary. Long tacks of a few kilometeres await the speed addicts. The waviest section of the lake is nearby. Waves – high in strong winds – are generated by the large water surface and a specially formed reflecting line at the shore between Gardony and Agard:

Sok jó szörfös gyűlik ide közelről és messziről, Magyarországról és külföldről. / A lot of expert windsurfers gather here from near and far Hungary and from abroad.

     

A part az egész családnak kellemes kikapcsolódást nyújt. Enyhébb szélben a kisgyerekek is szoktathatóak a vízhez. A part mentén és nem túl távol kellemes, nyakig érő a vízmélység. Így már késő tavasszal, illetve a nyár elején is kellemes a vízhőmérséklet. / The beach offers a pleasant recreational activity for the whole family. Young kids can get accustomed to the water when the wind is low. The water is about neck-deep at or not too far from the shore. Thus the water temperature is enjoyable even in late spring or early summer.

A szél előrejelzés szerint több napos sportprogramban is érdemes gondolkodni, amihez a Velencei-tó legjobb windsurfös helyén álló hotel biztosítja a hátteret. A szomszédos windsurf bázissal együttműködve, itt minden szolgáltatás elérhető Budapesttől alig félórányi távolságban. Sőt közvetlenül egy közeli ausztriai gleccser-síelés után itt megállva különleges a windsurfözés… / According to the wind forecast, it is worth considering a multiple-day sports program, for which the hotel – at the best windsurfing spot of Lake Velencei – offers the background. In cooperation with the neighboring windsurf center, all the required services are available in a distance of only half an hour from Budapest. Even more, windsurfing is great by stopping here directly after glacier skiing in nearby Austria...

  

Jó szelet! / Good Winds!         (Gárdony-Agárd, Üdülők u. 9.)